Design

Design

ciasto "poduszki":

składniki na blachę 28 x 40 cm:

ciasto

5 jajek
220 g mąki
180 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
4 łyżeczki cacao
125 ml wody

masa serowa

500 g mielonego sera (np. z wiaderka)
1 opakowanie budyniu waniliowego
100 g cukru

jajka ubijamy z cukrem. dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy. mąkę, proszek i cacao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. mieszamy króciutko mikserem na najniższych obrotach. przelewamy do blachy wysmarowanej olejem.
ser miksujemy z budyniem i cukrem. kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę. pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka).
polecam :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation