Kuchnia

ryby

ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI ZAPIEKANY W CIEŚCIE:

Składniki
*ciasto francuskie - 1 opakowanie
*filet z łososia - 350 g
*szparagi zielone - 1 pęczek
*śmietana kwaśna - 3 łyżki
koperek - 2 łyżki, drobno posiekany
*musztarda ziarnista - 1 łyżeczka
*sok z cytryny - 1 łyżeczka
*jajko - 1 szt
*sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania

Z łososia odkrój skórę, ułóż na płacie ciasta francuskiego. Posól i popieprz.

Na wierzchu ułóż szparagi, pozbawione twardych końcówek.

Śmietanę wymieszaj z koperkiem, musztardą i sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Sos rozprowadź na szparagach.

Łososia zawiń w ciasto, sklej brzegi, wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 oC na 20 minut. Podawaj od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation