Kuchnia

kuchcikowo

Sernik bez sera

Składniki na ciasto:

1 puszka białej fasoli
2-3 żółtka
150g serka Danio light lub jogurtu naturalnego
50g mąki owsianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kwaśny dżem lub powidła

Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na spód małej blaszki (23x33 cm) i posmarować powidłami. Drugą włożyć do zamrażarki.

Masa śmietanowa:

1 litr śmietany 10-12%
20 dag wiórków kokosowych
3 białek
1/2 szklanki brązowego cukru
2 budynie śmietankowe

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać śmietanę wymieszaną z cukrem oraz pozostałe składniki i wymieszać. Wyłożyć na posmarowane powidłami ciasto. Na wierzch zetrzeć (rozdrobnić palcami) drugą część ciasta.
Piec około 50 minut w 180 st. C.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation