Kuchnia

KULINARIA

Dietetyczna ryba w jarzynach przepis

Ryba przygotowana w ten sposób jest mało kaloryczna, lekkostrawna i przede wszystkim bardzo smaczna.

trudność: średne
czas: 30-60 min

Dietetyczna ryba w jarzynach - SKŁADNIKI:
700g filetu z dorsza,
2 marchewki,
1/4 kapusty pekińskiej,
1/3 pora,
3 liście selera naciowego,
pietruszka,
cebula,
łyżka masła,
sól morska,
pieprz,
przyprawa do ryb,
6 ziaren pieprzu,
4 kulki ziela angielskiego.
Dietetyczna ryba w jarzynach - PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w 4 cm słupki. Pora i selera umyć, pokroić cienkie paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Stopić masło, wrzucić warzywa, dusić około 15 minut. Kapustę drobno poszatkować. Dodać do warzyw, dodać ziarna pieprzu i ziele angielskie. Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 10 minut na małym ogniu. Rybę oprószyć z obu stron solą morską oraz przyprawą do ryb. Dać na patelnię, przykryć jarzynami. Dusić około 15 minut pod przykryciem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation