Kuchnia

Pyszności

Anyżkowo: Orientalna cieciorka
Składniki : 1/2 puszki cieciorki Bonduelle, 1 mała cebula, 1 mała papryczka czerwona, ogórek zielony, 100g pomidorów koktajlowych, 1 łyżeczka przyprawy garam masala, 2 łyżki jogurtu naturalnego, garść owoców granatu, 1 łyżka oleju.

Przygotowanie : Cieciorkę Bonduelle odsączyć z zalewy. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić posiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę. Podsmażyć chwilę, mieszając co jakiś czas. Dodać przyprawę garam masala i połączyć składniki. Wrzucić cieciorkę Bonduelle do cebuli i papryki, całość wymieszać i smażyć 3-4 minuty, ciągle mieszając. Ogórka i pomidory koktajlowe pokroić i wrzucić do miski. Dodać podsmażoną cieciorkę i delikatnie połączyć składniki. Na górę sałatki wlać jogurt naturalny i obsypać owocami granatu.

Przyprawę garam masala możesz zrobić samemu w domu. Wrzuć do miski po 1 łyżeczce kminku, kolendry, gorczycy, pieprzu, anyżku, cynamonu, goździków, kminku i czosnku - rozgnieć moździerzem na pył. Przechowuj przyprawę w słoiczku szczelnie zamkniętym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation