Kuchnia

kuchnia

Rosyjskie syrniki z konfiturami

1 kg twarogu
2 jajka
20 dag mąki „naleśnikowej” (plus jeszcze trochę na posypanie)
8 łyżek cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
oliwa z oliwek lub olej do smażenia
dowolne domowe konfitury
słodka śmietana
miód


Sposób przygotowania:



Jajka ubijamy. Dodajemy cukier, twaróg, mąkę, sól. Całość dokładnie mieszamy. Następnie z masy formujemy małe kulki, które posypujemy mąką. Smażymy na rozgrzanej oliwie, co chwilę przewracając. Podajemy z domowymi konfiturami, śmietaną na słodko i miodem.

http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950,n/przepisy-maria-chekaleva-demidovskaya-sezon-6-warszawa,118781.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation