Kuchnia

Desery

Biała czekolada do picia

1,5 szklanki mleka
pół szklanki śmietanki kremówki 30 % + pół szklanki śmietany kremówki 30% do ubicia
tabliczka białej czekolady
łyżeczka ekstraktu waniliowego
łyżeczka cukru pudru
szczypta gałki muszkatołowej

Mleko przelać do rondelka i wrzucić do niego połamaną na kostki czekoladę oraz wlać ekstrakt waniliowy.
Podgrzewać aż czekolada się rozpuści - doprowadzić do wrzenia.
W między czasie ubić kremówkę z łyżeczką cukru pudru na sztywno.
Gorącą czekoladę przelać do filiżanek, dodać ubitą śmietankę i posypać startą gałką muszkatołową.
- See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2014/02/biala-czekolada-do-picia.html#sthash.GWt9SOwM.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation