Kuchnia

potrawy mięsne

STEKI Z KARKÓWKI

Steki z karkówki w ziołowym sosie
składniki:
karkówka - 600 gramów
Bulionetka do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
cebula - 2 sztuki
woda - 700 mililitrów
ząbek czosnku - 2 sztuki
śmietana 36% - 100 mililitrów mąka - 5 łyżek
natka pietruszki - 1 pęczek
rozmaryn - 1 łyżeczka
chrzan - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
1.Mięso przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój na kotlety grubości około 2 cm. Rozbij je lekko tłuczkiem.
2.Kotlety oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor z obu stron.
3.Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj i przesmaż je razem w garnku. Dodaj pozostałą mąkę, posiekaną natkę oraz rozmaryn.
4.Do garnka wlej 700 ml wrzącej wody, dodaj bulionetkę Knorr, która podkreśli smak dania, a następnie włóż obsmażone kotlety.
5.Mięso duś do momentu, gdy będzie miękkie. Pod koniec dodaj śmietanę rozmieszaną z chrzanem i gotuj jeszcze chwilę.
źródlo: http://www.przepisy.pl/temat/dania-na-jesien/przepis/steki-z-karkowki-w-ziolowym-sosie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation