Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

CIASTO MARCHEWKOWE | Składniki:

1 szklanka oleju, 1 szklanka cukru, 1 i 2/3 szklanki mąki, 3 jajka, 2 szklanki startej na dużych oczkach marchewki, 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej, 1,5 łyżeczki cynamonu, 1,5 łyżeczki kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Cukier ucieramy z olejem. Dodajemy po jednym jajku, następnie wsypujemy stopniowo mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Dokładnie wszystko mieszamy. Na końcu dodajemy startą marchewkę i jeszcze raz mieszamy. Ciasto wlewamy do blaszki 24×30 i pieczemy około 40 minut w temperaturze 190-200 stopni C. Upieczone ciasto możemy polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Podane z gałką lodów smakuje wyśmienicie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation