Kuchnia

Kulinarne inspiracje

Orientalna sałatka z selerem naciowym

Składniki

3 ogórki
2 łodygi selera naciowego
cukier
kilka kropel białego octu winnego
1 dymka
świeża kolendra
sos:
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosou sojowego
2 łyżki oleju sezamowego
5 cm startego świeżego imbiru
połowa świeżego chili



Sposób przygotowania:

Ogórki przekrój wzdłuż i wydrąż nasionka. Pokrój. Pokrój selera.
Ogórka i selera przełóż do miski, posyp cukrem, polej octem i włóż do lodówki na 1h.
Kolendrę i dymkę posiekaj. Dodaj do ogórków.
Składniki sosu wymieszaj, zalej sałatkę.
Podawaj do kurczaka lub łososia. Wyśmienita na upały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation