Kuchnia

potrawy

Quiche z zielonym groszkiem

Składniki:

gotowe kruche ciasto słone - 250 gramów
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
mrożony zielony groszek - 300 gramów
ser gorgonzola - 250 gramów
marchew - 2 sztuki
mleko - 100 mililitrów
dymka - 3 sztuki
jajka - 2 sztuki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
oliwa z oliwek do wysmarowania formy


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Posiekaj dymkę, marchew pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, smaż do
miękkości dymkę, dodaj groszek, smaż ok. 5 minut. Dopraw Przyprawą
Uniwersalną Delikat Knorr i zostaw do ostudzenia.

2. W misce ubij mleko z jajkami, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

3. Ciasto wyłóż do formy wysmarowanej oliwą, upiecz.

4. Na podpieczone ciasto nałóż połowę masy groszkowej, posyp serem, nałóż
resztę masy groszkowej.

5. Zalej całość masa jajeczną.

6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40 minut. Podawaj
schłodzone.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation