Kuchnia

wypieki

Blok czekoladowy

500 g mleka w proszku
250 g masła
1,5 szkl cukru
400 g herbatników
6 łyżek kakao
1/2 szkl wody

Masło i wodę umieszczamy w rondlu. Doprowadzamy do rozpuszczenia masła, dodajemy cukier. Kiedy całkowicie się rozpuści dodajemy kakao. Mieszamy, aż masa będzie jednolita. Zdejmujemy z gazu, zostawiamy do przestygnięcia. Herbatniki kruszymy. Połowę umieszczamy w oddzielnej misce. Do herbatników dodajemy przygotowaną masę kakaową i mleko w proszku. Mieszamy. Dosypujemy pozostałe herbatniki. Masa będzie bardzo gęsta. Przekładamy do przygotowanego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godz. Wyjmujemy z lodówki, kroimy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation