Kuchnia

sosy

Salsa – sos do chipsów nachos, przepis - przepisy.pl

Salsa – sos do chipsów nachos
Salsa – sos do chipsów nachos
30 minut 4 osób łatwe

Autor: przepisy.pl


cebula - 3 sztuki
olej - 1 łyżka
Fix Chili con carne - 1 opakowanie
woda - 300 mililitrów
małe cukinie - 2 sztuki
opakowanie chipsów np. nachos - 1 opakowanie
starty żółty ser - 4 łyżki



1. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Obierz cukinię ze skóry (jeśli wydaje się twarda), a następnie pokrój w drobną kostkę.
2. Podsmaż cebulę na rozgrzanym tłuszczu, dodaj do niej cukinię i jeszcze chwilę podsmaż.
3. Dolej 300 ml wody, dodaj Fix Chili con carne Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś ok. 10 minut.
4. Na koniec dodaj starty żółty ser i wymieszaj.
5. Przełóż gorący sos do dużej salaterki i podawaj z chipsami nachos na przekąskę. Sos możesz również zmiksować i podać do mięsa z grilla.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation