Kuchnia

wedliny

Kulinarny Pamiętnik Pani M.: Domowa mielonka drobiowa


Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
torebka żelatyny (na 2 litry wody)
pół szklanki wody
4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
pół łyżeczki soli
łyżeczka pieprzu
łyżeczka majeranku
pół łyżeczki ostrej papryki
Przygotowanie:
Mięso połączyłam z czosnkiem i przyprawami.
Wsypałam żelatynę, dolałam wodę i dokładnie wymieszałam.
Z mięsa uformowałam 2 rolki (takiej wielkości, aby zmieściły się do garnka). Każdą z nich owinęłam ciasno i dokładnie folią spożywczą (4 razy) i folią aluminiową (2 razy).
Gotowałam na parze przez 1,5 godziny, ostudziłam i wstawiłam do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation