Kuchnia

makaron

Makaron ze smażoną dynią, kurczakiem i curry

SKŁADNIKI:

dynia - 500 gramów
ząbki czosnku - 2 sztuki
makaron penne rigate (rurki) - 500 gramów
śmietana słodka - 0.5 szklanki
pierś z kurczaka - 200 gramów
curry - 1 łyżka
Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
natka pietruszki - 0.5 pęczka
cebula - 1 sztuka
oliwa - 4 łyżki


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Dynię obierz z skórki i pozbądź się pestek. Następnie pokrój w kostkę. Podobnie pokrój kurczaka.

2. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.

3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Jak się zrumienią dodaj mięso.

4. Po chwili smażenia dodaj dynię oraz curry. Całość smaż kilka minut aby przyprawa nabrała aromatu.

5. Wlej na patelnię śmietankę oraz szklankę wody. Dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

6. Teraz dodaj do sosu odcedzony makaron. Wszystko gotuj kilka minut i podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation