Kuchnia

Kulinaria

SKŁADNIKI (12 placuszków):

- połówka piersi z kurczaka
- 2 jajka małe
- mała puszka kukurydzy
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki mąki pszennej
- płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 2 szczypty chili
- sól, pieprz
- olej

WYKONANIE:

1. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałeczki.
2.Paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa razem z kukurydzą i natką pietruszki.
3 . Jajka roztrzepać i dodać do mięsa. Całość wymieszać, a następnie dodać mąkę i doprawić słodką papryką, chili, solą oraz pieprzem. Jeśli masa nie będzie spójna można dodać odrobinę więcej mąki.
4. Z masy formować kotleciki i układać bezpośrednio na rozgrzanej patelni z olejem. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać z białym pieczywek lub ziemniakami i dowolną surówką.

SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation