Kuchnia

A-kuchnia

Cudownie aromatyczna, krucha i soczysta karkówka marynowana w musztardzie francuskiej, podana z pysznym sosem. Jako dodatek świetnie sprawdzi się świeże pieczywo, bądź młode ziemniaczki.


Składniki:
* 4 plastry karkówki
* musztarda francuska
* oliwa
* sól i pieprz
Sos:
* wołowa kostka rosołowa
* duża cebla
* 2 ogórki konserwowe

Przygotowanie:
* Karkówkę doprawić solą i pieprzem. 3 łyżki musztardy wymieszać z łyżką oliwy. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.
* Karkówkę piec w żaroodpornym naczyniu w temp. 180st.C około 30minut. Dolać rozrobiony w 3/4 szklanki wody bulion wołowy oraz cebulę pokrojoną w piórka. Piec przez kolejne 15 minut, aż karkówka zrobi się miękka.
Sos:
* Aby przygotować sos należy odlać wodę z pieczenia karkówki razem z cebulą do garnuszka, dodać pokrojone w kostkę ogórki i gotować, aż płyn nieco odparuje. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation