Kuchnia

Przepisy

Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą
brokuł - 0.5 sztuki Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy - 1 opakowanie Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 0.5 łyżeczki pierś z kurczaka - 1 sztuka śmietana 12% - 250 mililitrów mozzarella - 125 gramów oliwa - 2 łyżki jajko - 1 sztuka
Pierś umyj i osusz a następnie posmaruj oliwą i posyp przyprawą Knorr. Pierś usmaż na grillu a następnie pokrój w cienkie paski.
Brokuły pokrój na małe różyczki i sparz krótko we wrzącej wodzie, następnie odcedź. .Ugotowane brokuły przełóż do miski i wymieszaj z kawałkami kurczaka. .Stwórz kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr w rondelku ze śmietaną, a następnie zagotuj. Gotowy, aromatyczny sos wymieszaj w misce z brokułami i kurczakiem. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj. Wszystko razem przełóż do naczynia żaroodpornego a wierzch zapiekanki posyp pokrojonym w kostkę serem. Naczynie przykryj folią aluminiową, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 200*C przez 15 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation