Kuchnia

Zupy

zupa pietruszkowa z ptysiami serowymi
składniki:
6 pietruszek
4 skrzydełka z kurczaka
100 ml jogurtu naturalnego
40 g masła
sól, pieprz
natka pietruszki

przygotowanie:
z pietruszki, skrzydełek i przypraw przygotowujemy wywar. natkę krótko przesmażamy na maśle i miksujemy z jogurtem. do zmiksowanej natki z jogurtem dodajemy wywar z gotowania i pietruszkę. mieszamy i podajemy. a co z ptysiami? już podaję przepis…

ptysie serowe
składniki:
1 szkl wody
100 g masła
1 szkl mąki
2 jajka
1 szkl żótego tartego sera
Świeży tymianek, sól, czarny pieprz

przygotowanie:
masło rozpuszczamy z wodą i solą. zagotowujemy i dodajemy mąkę. do przestudzonego ciasta dodajemy jajka, ser żółty tarty i świeży tymianek. masę wykładamy łyżką na pergamin i wypiekamy w temp. 190 stopni około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation