Wnętrza

kitchen

Ryż na mleku z jabłkiem i migdałami

Składniki:
Laska wanilii
1 l mleka
1 łyżka + 50 g cukru
Sól
250 g ryżu
2 kwaśne jabłka
100 g migdałów
2-3 łyżki miodu

Przygotowanie:
Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, wyskrobać miąższ. Mleko, łyżkę cukru, sól, miąższ i laskę wanilii zagotować. Dodać ryż. Na słabym ogniu gotować ok. 30 minut. Jabłka obrać, drobno pokroić i dodać do ryżu. 50 g cukru skarmelizować, dodać migdały i dobrze wymieszać. Karmel z migdałami wylać na papier do pieczenia, ostudzić, pokruszyć. Ryż podawać z karmelizowanymi migdałami i miodem.

kobieta.interia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation