Inne

ryż, kasza...

Kuleczki ryżowe na ostro - kobieta.interia.pl
Kuleczki ryżowe na ostro
/Smacznego
Składniki:
- 1 cebula,
- 20 dag ryżu,
- 2 łyżki masła,
Reklama
- 2 łyżki świeżych siekanych ziół,
- 1 ostra papryczka,
- 1 jajko,
- 15 dag mielonego białego sera,
- 10 dag twardego żółtego sera,
- sóol, pieprz,
- 4 łyżki bulki tartej
Przygotowanie:
Ser zetrzeć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać ryż, chwilę prażyć i zalać 2 szklankami wody, osolić i ugotować. Po ugotowaniu dodać połowę startego sera, wymieszać i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Do ostudzonego ryżu dodać zioła, jajko, biały ser i resztę żółtego, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy ryżowej formować kulki i obtaczać w bułce tartej, smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać udekorowane ziołami.
Czas przygotowania: 1 h.
Przepis na 6 osób.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation