Inne

ryż, kasza...

zapiekanka z kaszy gryczanej

kasza gryczana - 50 dekagramów
ser feta - 20 dekagramów
ser pleśniowy - 20 dekagramów
pieczarki - 25 dekagramów
jajka - 4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
masło - 3 łyżki
bułka tarta - 2 łyżki

1.W garnku przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj majeranek i kaszę. Wszystko razem wymieszaj, zalej bulionem i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj do momentu wchłonięcia przez kaszę całego płynu. Ugotowaną kaszę wystudź.
2.Sery pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki.
3.Połowę pieczarek podsmaż.
4.Ugotowaną i wystudzoną kaszę połącz w misce z jajkami, dodaj pieczarki, natkę oraz sery. Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i dokładnie wymieszaj.
5.Wbij jajka i wymieszaj. Kasze przełóz do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem i obsypanego bułką tartą.
6.Na wierzchu ułóż pozostałe pieczarki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation