Kuchnia

Przepisy

Lody bez jajek - Dukan

Nie zamarzają na kamień
Jak z lodziarni, bardzo fajnie się formuje kuleczkę (gałkę)
4 łyżki serka homo
słodzik do smaku
1 czubata łyżka serka twarogowego sernikowego (np emilki
1 łyżka mleka w proszku
aromat + barwnik jeśli mamy
Wymieszać lub zmiksować wszystko, aromatu dodać tyle co na czubek noża
Przełożyć do pojemniczka (lub do 2 osobnych jeśli robimy dwa smaki i łączymy je). Zamknąć pojemnik. Włożyć od zamrażarki, można pomieszać po jakiś 20 minutach?
Po jakiejś godzinie można jeść lub potrzymać trochę dłużej.
Moje trzymałam ok 2 godzin i mieszałam tylko 3-4 razy Były elastyczne I wcale na kamień nie zamarzły
Po wyjęciu formować dwoma łyżkami kulki lub nabierać specjalnym nabierakiem do lodów
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation