Design

Design

Zemsta szefa

Składniki:
I część
3 jajka,
½ szkl. cukru,
½ szkl.mąki,
¼ szkl.oleju,
2 łyż. kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia

II część
3 jajka,
½ szkl. cukru,
½ szkl.mąki,
¼ szkl.oleju,
½ szkl.suchego maku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia

dodatkowo: 2 budynie na 0,75 l mleka, 1 margaryna, 3 łyż. cukru

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, potem mąkę z proszkiem i kakao oraz olej.

Piec ok. 30 min. W 180 stopni C.

Z II częścią postępować jak z cz. I

Krem budyniowy

Ugotować 2 budynie na 0,75 l mleka, postępować jak na opakowaniu (1,5 l mleka). Dodać do gorącego mleka 1 margarynę i 3 łyż. cukru. Wlać proszek budyniowy z mlekiem. Gorący budyń wylać na ciasto I i przykryć II częścią.

½ opakowania masy krówkowej rozrobić z niewielką ilością margaryny, wyłożyć na ciasto i posypać orzechami.

Ciasto I – krem – ciasto II- krówka- orzechy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation