Design

Design

Kwitnacy tulipan

-9 jaj
-1,5 szkl. cukru
-1,5 szkl maki
-1 szkl. oleju
-2 cukry waniliowe
-2 lyz. pr. do piecz.
Ubic bialka z cukrem i cukr. wanil.,dodac make,pr. do piecz.,olej.
Wymieszac i podzielic na 4 czesci:
-do 1-wszej dodac zoltka i 2 lyzeczki maki (te czesc mozna podzielic jeszcze na pol i dodac kakao)
-do 2-giej dodac lyzeczke maki
-do 3-ciej dodac 3 lyzki suchego maku
-do 4-tej dodac kisiel wisniowy
Klasc ciasto na srodek duzej blachy po 3 lyzki na zmiane.
Piec 40 min.
Po wystygnieciu przelozyc bita smietana z galaretkami(0,5 l. smietany +2 galaretki rozpuszczone w szklance wody)
Na wierzch wylac roztopiona czekolade w odrobinie mleka i posypac wiorkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation