Kuchnia

kasza jaglana

Składniki:

- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- opakowanie świeżego szpinaku
- 0,5 kg pieczarek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- śmietana np. 18% (ja dałem 30% - moja ulubiona :P )
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Kroimy pieczarki (dowolnie) i dorzucamy do cebuli, kiedy ta ulegnie zeszkleniu.
Kiedy pieczarki zmiękną, dodajemy liście szpinaku, które znacznie zmniejszą swoją objętość. (Nie bójcie się!)
Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, mieszamy je dokładnie i zalewamy śmietaną (nie podaję ilości, bo nie wiem jakiej użyjecie - ja zawsze stosuję metodę "na oko":))
Obficie przyprawiamy solą i pieprzem.
Sos szpinakowo-pieczarkowy podajemy polewając nim kaszę jaglaną lub po prostu mieszamy kaszę z sosem.
http://kaszomania.blogspot.com/2014/12/kasza-jaglana-z-pieczarkami-i-szpinakiem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation