Inne

kulinarnie-zapiekanki,spagetti,mkarony,ryż

Makaron z masłem i orzeszkami piniowymi

Potrzebujemy:
400 g makaronu tagliatelle
250 ml grubej bułki tartej
50–100 ml orzeszków piniowych
3 posiekane ząbki czosnku
100 ml masła
50 ml oliwy z oliwek
50 ml natki pietruszki
soki skórka otarta z cytryny – do smaku
strużyny sera peccorino

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu. Wymieszaj ze sobą bułkę tartą, orzeszki piniowe i czosnek, przypraw solą i pieprzem. Masło stop na patelni, dodaj oliwę, a następnie smaż bułkę z orzeszkami na średnim ogniu, aż zrumieni się na złoto-brązowo. Mieszając dodaj natkę pietruszki, sok i skórkę z cytryny.
2. Ciepły sos wymieszaj z makaronem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ze strużynami sera peccorino.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation