Kuchnia

przystawki

Terrina wielkanocna
Składniki

500 g serków wiejskich lub twarożku
2 łyżki żelatyny
1/3 szklanki wrzątku
kilka rzodkiewek
ogórek
szczypiorek
sól, pieprz
1 łyżeczka bazylii
1/2 łyżeczki lubczyku
kilka plasterków wędliny lub żółtego sera
Przygotowanie zaczynam od pokrojenia w kostkę ogórka, siekam też szczypiorem i dzielę rzodkiewki na mniejsze kawałki.

Do miski wrzucam serki wiejskie, dodaję warzywa, rozpuszczoną we wrzątku i przestudzoną żelatynę i doprawiam. Mieszam (najlepiej miksować dodając żelatynę!).Formę lub inne naczynie wykładam folią spożywczą, na to kładę wędlinę lub ser i wkładam masę serkową.Zawijam plastry i chowam do lodówki na całą noc aż zastygnie. Kroję ostrym nożem. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation