Kuchnia

Ciasta i ciasteczka

tartinki
składniki:

kruche ciasto
ser ricotta
miód
tymianek
figi
piekarnik nagrzać do 180st.c. foremki na kruche babeczki posmarować masłem i oprószyć mąką. następnie wylepić je ciastem i schłodzić ok. 30 minut w lodówce. spody nakryć papierem do pieczenia, obciążyć suchym ryżem i piec 6-7 minut, ściągnąć papier z ryżem i babeczki dopiec jeszcze ok. 5-6 minut na złoty kolor. ostudzić w foremkach.

w miseczce wymieszać ser ricotta (na 8 mini babeczek zużyłam 125g sera) z miodem i posiekanym tymiankiem do smaku. przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i napełnić spody kremem. figę przekroić na 8 cząstek. delikatnie wcisnąć je w krem, ozdobić tymiankiem. schłodzić. podawać z dodatkową porcją miodu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation