Kuchnia

kolacyjka

Burgery z kurczaka
mięso mielone drobiowe - 250 gramów Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie cebula - 1 sztuka natka pietruszki - 1 łyżeczka bułki do burgerów - 4 sztuki pomidor - 1 sztuka liście sałaty masłowej - 4 sztuki szczypiorek - 0.5 pęczka jogurt naturalny - 6 łyżek oliwa - 3 łyżki
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, posiekaną natkę oraz oliwę. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.

2
Uformuj 4 okrągłe, płaskie burgery i grilluj lub smaż na patelni po 5-7 minut z każdej strony.

3
W tym czasie bułki przekrój na pół i opiecz na grillu. Następnie do każdej bułki włóż po liściu sałaty oraz po plasterku pomidora.

4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i pokrojonym drobno szczypiorem.

5
Usmażone kotlety zdejmij z grilla, ułóż na bułkach z warzywami. Następnie polej przygotowanym jogurtowym sosem i przykryj pozostałymi połówkami bułek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation