Kuchnia

Wędliny

1 kg schabu bez kości

1 litr wody
2 łyżki soli morskiej
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki pieprzu ziarnistego
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
3 ząbki czosnku dałam
1 łyżka majonezu
2 łyżki majeranku
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe

opcjonalnie

1 łyżka słodkiej papryki w proszku do wywaru



Wszystkie składniki oprócz mięsa umieścić w garnku zagotować - wystudzić, włożyć mięso i ponownie zagotować ok 8 minut. Po tym czasie garnek zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem na noc. Następnego dnia wstawić znowu na gaz i gdy się zagotuje parzyć jeszcze ok 5 minut , zdjąć z gazu zostawiając w zalewie - wystudzić. Następnie wyjąć z zalewy i można spożywać jako wędlinę do kanapek lub jako mięsko do obiadu.

Smacznego 

Rada : Schab najlepiej obwiązać dratwą aby nadać mu kształt, potem będzie lepiej nam się kroiło.

http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/schab-gotowany
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation