Kuchnia

food

750 gram mąki pszennej
0,5 szklanki kakao
2 łyżeczki sody
2 szklanki wrzątku woda
3/4 szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki octu
1,5 szklanki cukru
łyżka kawy rozpuszczalnej
szklanka wiśni rozmrożonych
płatki kokosowe do posypania na wierzch




Do misy wsypałam wszystkie suche składniki. Do dzbanka wlałam wodę, olej, ocet. Wlewając dość wolno zawartość dzbanka do suchych składników mieszałam energicznie trzepaczką aż do połączenia się w jednolita masę.
Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyłam do tortownicy (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym masłem. Na wierzchu rozłożyłam wiśnie i posypałam płatkami kokosowymi, Piec ok. 45 minut w 180 stopniach C.



Po wystudzeniu posypałam lekko cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation