Kuchnia

Chocolate

Czas przygotowania: ~ 45 minut • Gotowanie czas: ~ 40 min | łatwo |4_stars

Składniki (na około 15 ciastek)

55g masła
Cukru 150g
2 jajka
40 g kakao w proszku
190g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
120g prażonych migdałów, niełuskane,
80 g gorzkiej czekolady, posiekanej
Opcjonalnie: 30g gorzkiej czekolady do dekoracji
Przygotowanie

Wyłożyć blachę z pergaminem. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C
Wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Uchylenie.
Masło i cukier, aż puszysty. Dodać jaja pojedynczo, każde jajko na około 30 sekund. Stopniowo dodawać mąkę, aż ciasto uzyskuje jednorodny. Migdały i kawałki czekolady krotnie. Ciasto powinno czuć się względnie suche.
Ciasto do 30cm długości i 7-8cm szerokości "pół dzienniku" kształt i piec przez 25-30 minut, aż ciasto zacznie się drzeć na powierzchni i brązowieją. Wyjąć z piekarnika i ostudzić około 10 minut.
Cięcia w 1,5 cm plastry łodygi i umieścić cięcia stroną do góry na blasze. Ponownie na 5-8 minut do pieczenia, obrócić ponownie i piec 5-8 minut.
Pozostawić do ostygnięcia i posypać opcjonalnym czekolady.
IMG_9846_MK

Angielski przepis

Chocolate Biscotti

• • • podawać z kawy, herbaty lub mleka | chrupiące | łatwy i szybki • • •

Czas przygotowania: ~ 45 min • pieczenia: ~ 40 min | bardzo prosty |4_stars

Składniki (na około 15 ciastek)

55g masła
Cukru 150g
2 jajka
40g niesłodzony proszek kakaowy
190g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2/1 łyżeczki soli
120g posrebrzane migdały, tosty
80g chipy półsłodkie czekolady
Opcjonalnie: 30g półsłodkie choclate dla mżawka
Preparaty n

Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C
Wymieszać kakao w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Uchylenie.
Pokonać razem masło i cukier na puszystą masę Do. Dodanie jednego jaja w momencie, miesza się przez co najmniej 30 sekund. Stopniowo dodawać mąkę i mieszać mieszaninę aż mundurze. Wymieszać z migdałami i kawałkami czekolady. Ciasto powinno być stosunkowo suche w dotyku.
Kształt ciasta do dziennika o 30 cm dłuższy o 7 - 8 cm szerokości. Piec przez 25-30 minut, lub do momentu pęknięcia ciasta na górze i po prostu zaczyna się brązowy. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na blasze, aż ciasto jest na tyle fajne do obsługi
Pokroić w plastry około log 1,5 cm. Ułożyć plastry wycięte stroną do dołu na blasze. Piec przez dodatkowe 5-8 minut, obrócić się i piec przez kolejne 5-8 minut.
Opcjonalnie skropić plastry z czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation