Kuchnia

rewolucje kuchenne

Farfalle z łososiem i szpinakiem

- 200g łososia wędzonego na zimno
- pół paczki szpinaku
- śmietanka łaciata 18%
- mała cebula
- łyżka soku z cytryny
- ząbek czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta pieprzu ziołowego
- szczypta pieprzu czarnego
- łyżka oleju
- łyżka masła
- makaron

Na dobrze rozgrzanej patelni, na maśle podsmażamy szpinak, dodajemy gałkę, czosnek i sok z cytryny. Trzymamy na ogniu kilka minut. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i łososia pokrojonego w małe kawałki. Po kilku minutach dodajemy szpinak i śmietankę. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy razem z makaronem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation