Kuchnia

kuchnia

Pieczonki z piekarnika


Pieczonki te można zrobić w naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczenia.
Składniki podaję tak mniej więcej "na oko", gdyż każdy wedle swojego uznania i smaku już sobie je dopasuje :-)
Składniki:
kilka ziemniaków
2 cebule
1 marchewka
1 buraczek
kiełbasa
boczek wędzony
przyprawy: vegeta, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Wykonanie:
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w talarki. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę lub plasterki jak kto lubi. Wszystko razem mieszamy z przyprawami. Pieczemy w piekarniku ok. półtorej godziny w temp. 180st.C, tak żeby ziemniaki były miękkie. Jeżeli pieczemy w naczyniu żaroodpornym, to dajemy trochę oliwy, albo smarujemy tłuszczem naczynie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation