Kuchnia

coś na ząbek

Kuskus z karmelem i kruszonką z herbatników

140 g Kaszy Kuskus Kupiec
130 g cukru
70 g słonego masła
sól
1 l mleka
30 g herbatników
30g mąki tortowej

Przygotowanie

Przygotować karmel ze 100g cukru, masła, mleka i szczyptą soli.
Gotować kuskus przez 5 minut, aż zacznie pęcznieć. Następnie przełożyć go do salaterek lub pucharków. Odstawić do schłodzenia na ok. 2 godz. Pokruszyć herbatniki, wymieszać w misce z mąką, pozostałym cukrem i masłem (po 30 g). Zagnieść kruszonkę. Kruszonkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 8-10 min, aż się zrumienieni.
Przed podaniem posypać kuskus kruszonką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation