Kuchnia

Słodkości

BATONIKI Z MASŁA ORZECHOWEGO!

Co kupić
70 g miękkiego masła
220 g masła orzechowego
150 g cukru pudru
100 g czekolady mlecznej
75 g ciastek Chocolate Chunk

Przygotowanie
Ciastka przekładamy do blendera i lekko miksujemy. Dodajemy masło, masło orzechowe i cukier – wszystkie składniki miksujemy, aż się dokładnie połączą.
Otrzymaną masę przekładamy do płaskiego naczynia o wymiarach ok. 20 x 25 cm, wyłożonego folią spożywczą i mocno dociskając rękoma, wygładzamy powierzchnię masy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy, a następnie wylewamy na wierzch orzechowej masy. Naczynie wkładamy do lodówki i chłodzimy przez mniej więcej 2 godziny. Schłodzoną masę kroimy na kawałki wielkości batoników.

Jak zrobić
poziom: łatwy
porcji: 16
czas: 20min
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation