Inne

fast-food, kanapki...

KEBAB Z MIĘSA MIELONEGO
1. Pokrój jedną cebulę w drobną kostkę, czosnek rozdrobnij. Wyrób mięso mielone z przyprawami, czosnkiem i przygotowaną cebulą.
2. Podziel tak przygotowane mięso na małe (mniej więcej 30 g porcje) i oklej je wokół patyków do szaszłyka.
3. Pokrój resztę cebuli oraz pomidora w bardzo cienkie plastry i posyp oregano.
4. Podpiecz lekko tortille na grillu bądź patelni. Ułóż na talerzu i przykryj czystą ściereczką, aby się nie wysuszyły.
5. Połącz majonez z ketchupem, przygotowując ostry sos.
6. Smaż kebaby na grillu bądź patelni. Gotowe kebaby podawaj zawinięte w placki tortilla, z pomidorami, cebulą i odrobiną sosu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation