Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

TATAR Z ŁOSOSIA Z SALSĄ Z AWOKADO - Przepisy Joli

Składniki:

250 g surowego fileta z łososia
1 bardzo dojrzałe awokado
1 mała cebulka
4-5 kaparów
1 limonka
4 jajka przepiórcze
1 łyżka czarnego kawioru
1 łyżeczka sosu sojowego

Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo w osolonej wodzie. Jajka wystudzić, obrać i przekroić na połówki.
Awokado umyć, osuszyć, obrać i miąższ przełożyć do miski, dodać pokrojoną cebulkę, kapary, sok z limonki i zmiksować na gładką masę.
Filet z łososia umyć, osuszyć i bardzo ostrym nożem posiekać na małe kawałki.
Na talerzu ułożyć okrągły rant do deserów, do foremki wyłożyć porcję łososia, lekko skropić sosem sojowym, wyrównać i docisnąć. Na łososia wyłożyć salsę z awokado, również docisnąć i wyrównać. Zdjąć rant. Na wierzchu tatara ułożyć połówki jajka i łyżeczkę czarnego kawioru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation