Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

Lekka sałatka z tuńczyka, z selerem naciowym

Składniki:

puszka tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym, jeśli chcesz, by sałatka była super dietetyczna) - około 120 gram "po odcieku"
2 jajka ugotowane na twardo
4 łodygi selera naciowego
1/2 puszki białej fasoli (około 120 gram "po odcieku")
2 ogórki z octu średniej wielkości (możesz zamienić na kiszone)
1/2 czerwonej cebuli
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

do podania:
2 garście rukoli


Przepis:

Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Selera pokrój na kawałki o grubości około 1/2 cm. Ogórki pokrój na małe kawałki.
Jajka posiekaj na niezbyt drobną kostkę.
Do miski przełóż cebulę, selera, ogórki i jajka. Dodaj rozdrobnionego widelcem tuńczyka na niezbyt drobne kawałki. Wsyp odsączoną fasolę. Dopraw pieprzem (dużo) i solą (mało). Wymieszaj.
Na talerzach rozłóż rukolę, na niej ułóż porcję sałatki. Od razu podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation