Inne

przepisy bożonarodzeniowe i około świąteczne...

Sernik na makowym spodzie

MASA MAKOWA:
1 SZKL MAKU
12 DAG MASŁA
3 JAJKA
1/2 SZKL MIODU-PŁYNNEGO
1 ŁYZECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

WYKONANIE:
MAK ZALAĆ WRZĄTKIEM I ODSTAWIĆ NA 12 GODZ.POTEM ODCEDZIĆ MAK I ZMIELIC GO 2 KROTNIE.NASTĘPNIE UTRZEĆ MASŁO Z ŻÓŁTKAMI + MIÓD + MAK + PROSZEK DO PIECZ.PIANĘ Z BIAŁEK UBIC NA SZTYWNO I DODAC DO MASY MAKOWEJ.POŁĄCZYC WSZYSTKIE SKŁADNIKI I WYLAĆ NA BLACHĘ WYŁOŻONA PAPIEREM DO PIECZ.CIASTO ZAPIEC 15 MIN W TEMP 200 ST.W TYM CZASIE ROBIMY SZYBCIUTKO MASĘ SEROWĄ.

MASA SEROWA:
1KG SERA
25 DAG MASŁA
2 SZKL CUKRU
8 JAJEK
3 ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
1 ŁYZECZKA PROSZKU DO PIECZ.

WYKONANIE:
JA UŻYWAM ZAWSZE SERA W WIADERKU.
UTRZEĆ ŻÓŁTKA Z CUKREM, DODAC SER, NASTĘPNIE DODAĆ STOPIONE PRZESTUDZONE MASŁO.WSYPAC PROSZEK DO PIECZENIA I WYMIESZAĆ.UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK I DODAC DO MASY SEROWEJ, PRZESYPUJĄĆ MĄKĄ ZIEMNIACZANA.MASĘ SEROWĄ WYLAĆ NA ZAPIECZONY SPÓD MAKOWY I PIEC JESZCZE CAŁOŚĆ OK 50 min-1GODZ. W ZALEŻNOSCI OD PIEKARNIKA.CIASTO POLAĆ POLEWĄ ,LUKREM LUB CUKREM PUDREM


https://www.winiary.pl/przepis.aspx/70576/sernik-na-makowym-spodzie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation