Kuchnia

Zdrowo

Spaghetti Siciliano obudzi kubki smakowe ~ Dietetycznie Siostro!


Składniki na dwie porcje
80 g suchego makaronu gryczanego (1/3 paczki 250-gramowej)
130 g tuńczyka w kawałkach z oleju
3 pomidory bez skórki
4 zielone oliwki nadziewane
1 ząbek czosnku
Garść świeżej natki pietruszki
Sól do osolenia wody do makaronu
1/8 łyżeczki pieprzu białego
Przygotowanie


Makaron wrzucić na wrzątek i gotować na "al dente". Na rozgrzanej łyżce oliwy spod tuńczyka podsmażyć czosnek. Zaraz dodać tuńczyka osączonego z nadmiaru oliwy, następnie pomidory pokrojone w niewielkie kawałki i pieprz. Smażyć na wolnym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać ugotowane spaghetti i oliwki pokrojone w krążki i trzymać na ogniu jeszcze 5 minut. Dobrze wymieszać. Podawać posypane natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation