Kuchnia

Gotowanie a fantazja twórcza

Potrzebne:

-opakowanie mrożonego szpinaku 450 g
-boczek ok 20 dkg
-przyprawy: pieprz, sól
-jedno opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Szpinak: Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oleju, lub rozpuszczamy mały kawałek masła i wkładamy szpinak. Doprawimy solą i pieprzem i smażymy przez ok 8 minut, do czasu aż będzie miękki i nasiąknie przyprawami.
Boczek: Boczek kroimy w drobną kostkę i kładziemy na rozgrzany olej, smażymy przez ok 5 minut na średnim ogniu, dokładamy szpinak i mieszamy.
Ciasto francuskie: Kroimy w kształt kwadratów, w zależności od tego jak duże chcemy mieć kieszonki, u mnie ok 7 cm. Łyżką nakładamy niewielką ilość szpinaku z boczkiem i sklejamy dwa przeciwległe rogi do środka. Następnie zaciskamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation