Kuchnia

Sałatki

Potrzebujemy:

¾ szklanki kaszy kuskus
Szklanka bulionu warzywnego
50 g świeżego szpinaku
100 g pomidorów suszonych
Łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Ząbek czosnku
75 g łososia wędzonego na zimno
50 g sera koziego


Kuskus zalewamy gorącym bulionem, tak by został zakryty na ok. 1 cm. Przykrywamy naczynie i odstawiamy na 5 minut, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Na patelni rozgrzewamy oliwę i lekko podsmażamy na niej czosnek. Dodajemy oczyszczony szpinak smażymy ok. minuty, by liście zmiękły. Gotowy kuskus mieszamy ze szpinakiem. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki, łososia porwanego na mniejsze kawałki oraz grudki sera koziego. Ponownie mieszamy. Na koniec kuskus skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation