Kuchnia

kuchnia

Naleśniki na mleczku kokosowym (ok. 8 sztuk)
- 3 jajka
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki cukru
- skórka z 1 pomarańczy
- 1 filiżanka odtłuszczonego mleczka kokosowego
- szczypta soli
- 8 łyżek mąki
- masło do smażenia

Roztop masło w małym rondelku. Odstaw do ostygnięcia.
W misce pomieszaj trzepaczką ze sobą resztę składników, poza mąką. Gdy stworzą jednolitą masę, porcjami dodawaj mąką i mieszaj energicznie trzepaczką. Gdy utworzy się jednolita masa bez grudek, ciasto jest gotowe.
Na średniej wielkości patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła. Gdy będzie gorące, wlej na patelnie chochlę ciasta na naleśniki i obracaj patelnią aż ciasto pokryje jej cały spód. Smaż przez ok. 2 minuty z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation