Kuchnia

sałatki, surówki

BIALA KAPUSTA DO OBIADU ~ MOJA KSIAZKA KUCHARSKA

SKŁADNIKI:
1/2 małej głowy białej kapusty
duże, kwaskowe jabłko
szklanka kwaśnej śmietany (może być jogurt naturalny)
1 kopiasta łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
sok z cytryny
cukier
sól
pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Kapustę obieramy z zwiędniętych, zewnętrznych liści, szatkujemy, solimy, po chwili lekko odciskamy, zalewamy wrzątkiem, po 5 minutach odcedzamy i pozostawiamy do odsączenia i schłodzenia.

Krok 2.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w zapałeczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.

Krok 3.
Kapustę oraz jabłko mieszamy razem, doprawiamy do smaku, dodajemy spienioną śmietanę ( lub jogurt), posypujemy obficie zieleniną i podajemy jako dodatek do obiadu.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation