Kuchnia

Zupy

Zupa Farmerska
Składniki

4 rodzaje fasoli ( fasola hiszpańska, czerwona, cannellini, cieciorka ) - 240 g
brązowa soczewica - 150 g
ziemniaki - 4 szt.
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
natka - 2 łyżki.
pęczak - 1 szklanka
bulion warzywny - 1 litr
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
ostra papryczka - 1/2
oliwa z oliwek - 1 łyżka
masło roślinne - 1 łyżka

Sposób przygotowania

Pęczak zalewam dwoma szklankami wody i gotuję ok. 25 minut .

Warzywa myję, obieram ze skórki i kroję w krążki lub słupki.

Czosnek, cebulę, natkę i papryczkę siekam, następnie podsmażam na oliwie w dużym rondlu. Ok. 5 minut.

Następnie dodaję warzywa, fasolę i soczewicę. Całość zalewam bulionem i gotuję ok 15 minut.

Pęczak odcedzam i dodaję do gotującej się zupy.

Dodaję łyżkę masła roślinnego. Mieszam.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation