Kuchnia

Kuchnia

Spaghetti i krewetki

Składniki:
½ op makaronu spaghetti
150 g krewetek koktajlowych
1 łyżka oliwy
4 ząbki czosnku
½ łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki śmietanki kremówki
50 g parmezanu
natka pietruszki
Sposób przygotowania
Makaron najlepiej ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Wrzucić na nią obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sproszkowaną paprykę.
Mieszając trzymać chwilę na ogniu.
Następnie dodać krewetki i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do krewetek.
Wymieszać a przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation