Kuchnia

Kulinaria

KOKTAJL 'NA SKÓRĘ' i KOKTAJL 'DETOKS'
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
BAZA KAŻDEGO KOKTAJLU
1 szklanka niesłodzonego, tłoczonego soku jabłkowego lub mleka roślinnego
2 plasterki korzenia imbiru
sok z połowy cytryny
2 łyżki płatków owsianych górskich, namoczonych w przegotowanej wodzie na godzinę przed przygotowaniem napoju
pół łyżeczki ziaren chia​ (opcjonalnie)
Na pierwszy ogień poszedł koktajl 'na skórę' oraz 'detoks'.
KOKTAJL 'NA SKÓRĘ'
|2-3 porcje - zdj.1|
1 porcja bazy na soku jabłkowym
1 jabłko
1 pomarańcz
1 kawałek selera naciowego (łodyga plus liście)
natka pietruszki
garść liści szpinaku
Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i miksuję.
Gęstość koktajlu reguluję sokiem.
Podaję natychmiast.
KOKTAJL 'DETOKS'
|2-3 porcje - zdj. 2|
1 porcja bazy na soku jabłkowym
1 marchewka
1 jabłko
1 duży lub 2 mniejsze buraczki
1 kawałek selera naciowego (łodyga plus liście)
garść liści mlecza lub jarmużu
Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i miksuję.
Gęstość koktajlu reguluję sokiem.
Podaję natychmiast.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation