Kuchnia

kuchnia

...Varadero - nowa jakość gotowania: Kuchnia wegańska - kolorowe naleśniki nie tylko dla wegan

KOLOROWE NALEŚNIKI
2 i 1/2 szkl. mąki (pszennej pełnoziarnistej, ale może być dowolna)
2 i 1/4 szkl. mleka roślinnego
odrobina syropu z agawy (opcjonalnie, jeśli preferujemy słodkie naleśniki)
szczypta soli
łyżka oliwy
2 łyżki soku z buraka
1/2 łyżki kurkumy
1/4 szkl. świeżego lub mrożonego szpinaku

dodatki np. dżem truskawkowy lub borówki, pokrojony w plasterki banan, ricotta (twarożek) wymieszana z syropem/miodem i ziarenkami wanilii

Zmiksować mąkę, mleko, sól i oliwę. Powinniśmy otrzymać ok. 800ml ciasta, które należy podzielić na 3 części. Odlewać najpierw 1 szklankę ciasta do osobnego naczynia i dodać do niego sok z buraka, następnie kolejną szklankę do drugiego naczynia i tu dodać kurkumę, a to co zostanie w blenderze zmiksować ze szpinakiem.
Każdy z barwiących składników jest niewyczuwalny, więc można je podawać z każdym, nawet słodkim nadzieniem. Intensywność koloru naleśników zależy od ilości dodanego barwnika. Można pociąć zwinięte naleśniki tworząc niewielkie roladki, podawać w formie koreczków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation